Deze is speciaal voor jou. Voor jou die zo dapper door wil zetten, maar geen toekomst voor je ziet. Als je overweldigd wordt door verdriet en het gemis dagelijks voelbaar is. Hartverscheurend, daar kan ik niet bij. Daarom is deze speciaal voor jou.

Ik lees het in de zinnen en ik lees het in je ogen. Mijn 1001 vragen zijn maar een klein gebed vergeleken met jouw schreeuw naar boven. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet zeggen, laat staan dat ik de antwoorden heb. Die heb ik niet.

blog 4

Om mij heen zie ik zovelen, echt je bent niet alleen die zoekt en vraagt en huilt. Tranen die zo doelloos lijken te stromen, maar ik weet wel beter. Tranen zijn de afspiegeling van de scherven die zo diep te voelen zijn, maar wie ziet ze echt?

Huil maar, roep maar, schreeuw maar.

Als de weg vooruit je bang maakt en elke bocht je aan het twijfelen brengt. Als je steeds weer struikelt en valt, als het zo ontzettend donker is en lijkt te blijven. Als jij je eenzaam voelt en minderwaardig, als je eigenlijk stil wil staan en niet meer durft. Als het pijnlijk is om te lopen, als je geen steun voelt, als het niet meer hoeft. Dan is deze speciaal voor jou.

Voor jou… zelfs als je God niet ziet, of Hem niet kent. Of je kent Hem, maar je vertrouwen brokkelt af. Ik kan je de rust niet geven, ik wil je wel troosten en ik geef je mijn gebed. Mijn gebed naar boven, met mijn vragen of Hij jou de moed mag geven en de kracht om door te gaan.

Ik bid je toe dat je hoop mag houden. Dat je verder durft te kijken, echt er is een horizon, zelfs meer dan dat….speciaal voor jou!

Bovenstaand lied raakt me altijd. Het is een bijzonder lied voor me. Ik heb heel vaak gezocht naar de weg die God bedoeld had voor mij en ik heb het heel vaak niet begrepen. Ik heb ook geleerd dat ik mijn vragen mag stellen en niet altijd de antwoorden krijg. Ik weet wel, ik heb daarop leren vertrouwen, dat hoe mijn leven ook verloopt, God altijd bij me is. Zelfs als het heel donker is.

Dit deel ik, omdat het heel speciaal voor mij is

 

 

Advertenties