Tags

, , , , ,

Gisteren een dagje dierentuin. Dierentuinen zijn altijd goed. Zoveel moois te zien en te beleven. Zoveel mooie dieren bij elkaar. Je ziet het in de kleine beestjes, maar ook in de grote en gevaarlijke dieren. De slang en het Nemo-visje zijn voor de kinderen net zo bijzonder als het wrattenzwijn, de olifant en de chimpansee.

Ik verwonderde me om de mooie dieren en de prachtige schepping om mij heen. We stonden stil bij de flamingo’s. Ik vertelde Zahra dat het vroeger haar lievelingsdier was, simpelweg omdat ze roze zijn. Lievelingskleur van een meisje van zes. Ik keek en een flamingo spreidde haar (of zijn ) vleugels uit. Langs de randen van de vleugels waren de veren zwart. Zo mooi, zo passend bij elkaar. Als het geel was geweest, was het toch anders. Die gedachten gingen door mij heen.

img_0358

God heeft alles zo mooi gemaakt, met oog voor kleur en kleurloosheid. Zo geschapen, dat het past bij dat dier. Een vogel met  een felrode snavel, de zebra met een patroon aan zwart-witte strepen, de tijger met een eigen print. Veelkleurigheid ontdek je in zoveel dingen om je heen.

Terwijl we uitrusten op een bankje, tuur ik naar de boom voor ons. Boom bedekt met herfstbladeren, veelkleurigheid ten top. Seizoensgebonden kleurenpalet, maar zo kunstig geschapen. Stil van verwondering.

img_0357

Soms staar je je blind op de aarde om je huis en de grijze stoeptegels onder je voeten.  God gaf echter kleur aan het leven. Je hoeft soms maar omhoog te kijken om dat te zien. Even stil staan en kijken. Als je dan de veelkleurigheid mist, weet dat het voor even is. Als het dor is en kaal, als de nacht de kleuren wegneemt, is dat niet voorgoed. In de deining van het leven en de seizoenen, keert de kleur altijd terug.

Gods schepping is zo mooi! Zo veelkleurig en veelzijdig. Je moet het alleen wel willen zien om dat te ontdekken. Om te begrijpen dat die veelkleurigheid in alles een plek gekregen heeft. In de natuur, in de dieren en in de mensen en ook bij jezelf.

Elke dag zie ik meer van de Schepper, die alles zo mooi geschapen heeft. Die ook de kleur weer teruggeeft, als alle kleur verdwenen is.

Veelkleurigheid zit in kleine dingen, het zit in alles om je heen. Ontdek het maar!