Tags

, , ,

Regendruppels op de ramen, maar mij hoor je niet klagen. Twee weken vakantie in Nederland gehad met volop zon, deze regen neem ik maar voor lief. We zitten wel veel binnen. De dagen dat ik vrij ben, gaan wat loom en lui voorbij. Dat geeft een hele andere invulling aan de vakantie, dan een vakantie met volop zon en hitte.

Ach en je kan wel mopperen, maar dat doen we hier maar niet. Er zijn, naast filmpjes kijken en achter de laptop zitten, ook wel andere dingen te doen. Zo hebben Zahra, Aron en ik al heel wat spelletjes Risk gedaan. Ik vind het altijd maar een lang spel om te spelen, dat getel met die legers. Dat eindeloos dobbelen en legers zetten. Dat frustrende kaartje als je heel Azië ook nog moet veroveren en ze vanuit Europa en zelfs vanaf Alaska je grens overtrekken. Wonderwel is het toch gezellig. Al moet ik tot mijn grote teleurstelling bekennen, dat ik nog niet gewonnen heb. Tot grote hilariteit van vooral Aron.

image

‘Ga je ook weer iets in de stad doen?’ vroeg Marin,  want ja, zij spelen nog geen Risk. Dat was geen slecht idee en ik raad het elke ouder aan. Je hebt alleen een beetje creativiteit en fantasie nodig en een winkelcentrum met een koffiecorner en je moet er per kind wel wat geld voor over hebben. Klein bedrag hoor. Voor elke winkel (behalve de drankwinkel uiteraard) een opdracht.

Bijvoorbeeld:

  • Koop bij de drogist iets wat je niet kunt eten, niet duurder is dan 2,50, wat lekker ruikt en niet roze is en wat je kan geven aan oma.
  • koop bij de supermarkt iets wat voldoet aan zoveel mogelijk van onderstaande punten (bijvoorbeeld: groen, niet zoet, er zit een A in de naam van product, er staat een hoofd van iemand op, het hoeft niet in de koelkast, etc.)
  • zoek bij de snoepwinkel een snoepje uit dat een dier is, maar niet roze.

Nou, voor elke kind de opdracht een beetje anders maken. Bijvoorbeeld een snoepje dat een dier is, maar niet groen. Of, beetje moeilijker voor Aron, een snoepje dat iets met auto’s te maken heeft.

Ach en zo kan je van alles verzinnen. Zahra deed niet mee, dus samen met haar ging ik zitten in de koffiecorner. Kan het relaxter? Daar gingen Aron, Iris en Marin dan, elk met een eigen tasje. Omdat het niet om tijd ging, namen ze, met uitzondering van Aron, er volop de tijd voor. Ze kregen een punt voor elk goed behaalde opdracht, punten voor originaliteit en punten voor de persoon die het zuinigst was geweest met geld. Zo kwam Aron met vier kleurrijke snoepjes aanzetten die rond waren en roze en wit gestreept. ‘Stoere velgen’ vond hij. Hij won de wedstrijd. Maar het maakte niet uit, we hadden allemaal een gezellige middag.

Vandaag weer regen op de ruiten. Wat zullen we eens doen? ‘Potje Risk?’ vraag ik. Dus weer legers tellen, uitzetten, dobbelen. Ik wilde revanche, maar Aron won weer. Uiteraard met veel geschater van zijn kant.

Ik wil wel graag weer zonnige dagen, maar ach ook met regen vermaken we ons wel. Sowieso blijft Risk nog even in de kamer liggen. Ik zal toch een keer moeten winnen……