Tags

, ,

Aron wil kunstenaar worden. Daar is hij heel zeker van. Hij wil tekenen en beeldhouwen en misschien ook wel een boek schrijven. Ik vroeg hem waarom hij dat wil worden. ‘Nou, gewoon…ik wil mooie dingen maken, waar anderen van genieten. Terwijl hij verder ging met waar hij mee bezig was, mompelde hij nog: ‘en een beetje geld verdienen!’

image

 

Aron wil geen voetballer worden, geen politieman of brandweerman, geen piloot en geen zakenman. Daardoor voelt hij zich soms wat anders, maar hij blijft zijn droom koesteren. Hij blijft vol trots antwoorden: ‘Ik word kunstenaar!’

Vanmorgen opende ik mijn gordijnen. Met een uitzicht als wij hebben, kan je de dag alleen maar stil beginnen. Zo’n mooie bloeiende boom, de achtergrond in het groen. ‘God is ook een kunstenaar!’ zei ik. Samen keken we naar buiten.

image

God is ook een kunstenaar. Hij heeft gevoel voor smaak en kleur en schoonheid. Hij maakte de wereld, de bomen, de planten en dieren. In  elk detail van de schepping, word ik stilgezet. Het gaat mijn verstand te boven, zo mooi past alles bij elkaar. Verwondering!

‘Onder jouw kunstwerken staat straks je naam, je handtekening en iedereen weet dat het een werk is van Aron!’ zei ik nog …..’maar bij God….’  De gedachten vergingen in de drukte van de ochtend. In de stilte van dit moment denk ik daar over door.

Gods schepping, Gods mooie schepping. Wat maken we daarin als mensen veel kapot. Zijn kunstwerk, waar we zo slordig mee omgaan. Gods handtekening staat geschreven in elke vezel, nerf en zenuw.  In alle waterstromen en jaarringen, zie ik Zijn hand. In elke vlinder die zomaar voorbij fladdert, in de klaprozen bij het spoor, in de kikker aan de kant. Ik zie het in jouw ogen, in wie jij bent. Jij bent het levende bewijs dat er een Schepper is!

Aron wil kunstenaar worden. Schepper van kunst. Mooi dat die talenten, ook het werk van die ene Schepper is! Lieve Aron, koester dat maar!