Tags

, , ,

Vanaf vrijdag is Marin zenuwachtig. Zij mag namelijk het eerste briefje pakken uit het veertigdagenpakket van dit jaar. Vorig jaar zijn we daar spontaan mee begonnen. Zie: Veertigdagenpakket.

Vrijdagmiddag was alleen Marin vrij. We hebben samen een doosje uitgezocht voor al die briefjes. Samen ergens wat gegeten, ik schreef de briefjes, zij vouwde ze op. We hebben het wel een beetje veranderd, versie 2.0. De briefjes zijn alleen voor de kinderen. Elke dag mag een kind een briefje pakken. De drie thema’s hebben we wel aangehouden: Geven, leven en beleven. Iets nalaten, iets geven aan de ander of juist iets speciaals mogen. Bijvoorbeeld uit eten met papa of ontbijt op bed op zaterdag. In het zonnetje worden gezet of juist de ander laten stralen.

Vanmorgen mocht Marin als eerste pakken. Ze pakte een briefje met het thema ‘leven’. Ze mocht kiezen: Geen vlees vandaag, geen snoep vandaag of een spelletje Ligretto doen met Iris. Ze koos het laatste, want het spelletje Ligretto vindt Marin leuk om te spelen. Iris niet. Iris trok een verveeld gezicht. ‘Kan je niet kiezen voor geen vlees eten, je houdt toch niet van vlees’ probeerde Iris nog. Maar Marin wilde een spelletje Ligretto doen, vanavond!!!! Iris legde zich er maar bij neer.

IMG_5482

Ons veertigdagenpakket is spontaan ontstaan vorig jaar. Ik heb het altijd maar lastig gevonden om die periode vorm te geven, juist als anderen dat wel konden. Juist ook als er iets verplichtends in lag. Iets nalaten in je leven, iets geven aan de ander of het genieten van de mooie dingen, mag elke dag in je leven.  Toch?

Ik ga het wel proberen: leven, geven en beleven. Niet alleen in de veertigdagentijd, dat niet. Ergens ook wel, want de briefjes in dat doosje zetten mij ook aan werk. Kosten iets van mijn geld, van mijn tijd en energie. Maar dat blije hoofd van Marin, zo enthousiast omdat zij als eerste mocht pakken, overstijgt dat allemaal. Geven is gaaf!

Veertigdagentijd is vooral ook toeleven naar Pasen! Een bijzonder feest dat me altijd heel erg raakt. Persoonlijk en in ons gezin geven we daar aandacht aan. Niet alleen met dat doosje, al is het wel een leuk middel.

Morgen is Iris aan de beurt. Zij vindt het spannend, maar ik niet minder!