Tags

, ,

‘Als het waait, denk ik altijd dat God heel hard blaast’ zegt Marin terwijl we tegen de wind in fietsen. Drukke dag gehad, snel heen en weer fietsen van huis naar school, en weer terug. Ik moet nog zoveel. Ik duw haar vooruit met mijn handen, om maar sneller thuis te zijn. Mijn lieve meisje, op haar groene fiets. Moedig trappend tegen de wind in. Wat gaat er allemaal in dat koppie om?

‘Als het regent’ vervolgt ze haar verhaal ‘dan denk ik dat ze heel hard huilen in de hemel.’ ‘Tja’ zeg ik ‘er gebeuren wel heel veel nare dingen op deze wereld, dus genoeg redenen om te huilen.’ We steken de drukke weg over. ‘Als ze moeten huilen, dan is er ook verdriet in de hemel, toch?’ vraag ik haar. Daar had ze niet over nagedacht.

Soms kan ik zo verlangen naar de hemel en de naar de terugkeer van de Here Jezus. Dat er geen verdriet meer is, geen pijn, geen oorlog, geen haat. Dat mensen elkaar niet meer kwetsen met woorden, met daden, met Kalasjnikovs. Dat je nooit meer bang hoeft te zijn. Dat je je geen zorgen hoeft te maken over je kinderen, over je inkomen, je werk, je gezondheid.  Dat de tijd je niet meer belemmert. Dat de  dood er niet meer is, dat de zonde weg is. Ooit…

‘Nou’ gaat mijn dromerige meisje door ‘dan denk ik dat ze in de hemel emmertjes water leeggooien.’ Daar moet ik toch wel erg om lachen, ik zie het helemaal voor me. ‘Of dat ze met gieters het water over de aarde gieten’ ze knikt zelfvoldaan. Als je zo naar regen kijkt, is het ineens een stuk prettiger.

Onderweg zijn in je leven, met alle hobbels en stormen. Met de zon en de warmte, met wandelaars die met je meegaan en soms ook uitvallen. Onderweg zijn in een wereld vol met dreiging, haat, honger en oorlog.

De hemel is een teken aan de horizon, aanwezig in de toekomst. Soms raakt het je zomaar, als duwtje in de rug. Soms word je stilgezet, door momenten of door woorden van je kind.

Als je Gods aanwezigheid kan voelen in de wind, in de regen en de zon in je leven, dan geeft dat moed om door te gaan. Dan komt de hemel elke dag een stukje dichterbij. Echt waar…ooit!