Tags

, , ,

Er stond een grijze wolk getekend bij de weerberichten voor afgelopen dinsdag. Het was de enige dag deze week dat ik met mijn dochters naar de dierentuin kon. Op de andere dagen stonden nachtdiensten gepland en maandag was een vriendin van Zahra er. Met de tropische warmte van die dag, zijn we maar gaan zwemmen. Wat op zich al een hele uitdaging is voor mij. (Laat ik daar verder maar niets over schrijven, dat zou een blog op zich zijn.)

Alleen dinsdag stond er een vervelende grijze wolk, met regendruppen en een bliksemschicht. Ik hoopte nog dat het zou verdwijnen, maar helaas maandag sprak de weerman toch echt over regen. Mijn idee om naar de Apenheul te gaan, heb ik gewijzigd naar Burgers Zoo. Daar is immers veel overdekt.
‘Gaan we wel of niet?’ vroeg ik Zahra. Die haalde haar schouders op. Dus besloot ik dat we gingen.

Maandagmiddag vertelde ik Iris en Marin dat we met z’n vieren naar de dierentuin zouden gaan. Het gejuich was oorverdovend. Achter de computer gingen ze alvast filmpjes kijken over deze dierentuin en ’s avonds konden ze niet slapen door de zenuwen.
’s morgens om half zeven sprong Marin al op ons bed en zong: ‘We gaan naar de dierentuin, we gaan naar de dierentuin!’ We waren meteen klaar wakker.

Op stap met de trein, uiteraard. ‘Mama, gaan we personen of dingen raden?’ vroeg Iris. Dus dat deden we. ‘Is het een wie? Is het een wat? Heb ik het in huis?’ de vragen buitelden langs elkaar heen. De hele coupĂ© luisterde mee en je zag ze stiekem meedenken. We werden er melig van en voor we het wisten waren we in Arnhem.
IMG_4404

Ja het regende wel, ook in de dierentuin. Lopend in de Bush, Desert en Ocean heb je daar maar weinig last van. We hebben de mooiste dieren gezien, van groot naar klein. Van giraf en olifant tot rode tangara (vogel) en lantaarnvisjes. Alles was even mooi en overal moest worden stilgestaan. Zelfs de rat achter glas werd bewonderd.

‘Een echte meidendag’ zei Iris ineens met stralende ogen. ‘Mama, dank je wel dat we hier naar toe gingen!!!’ voegde Marin er aan toe en ze knuffelde me volop. Dat geeft een blij gevoel. Het is mooi om te merken dat je kinderen genieten van een dag samen met elkaar op stap.

‘Kijk mama….een naaktslak’ roept Iris enthousiast en we staan allemaal stil. Dat heb je met regen, dan kruipen er ineens naaktslakken rond. Met even veel liefde en bewondering wordt de naaktslak bekeken.
Daar moet ik dan toch om lachen. Zijn we een dagje in de dierentuin en bekijken de meest mooie dieren. Op een pad in de dierentuin staan we stil bij de naaktslak.

Dierentuinen zijn mooi en we hebben met elkaar een gezellige dag gehad. Buiten de dierentuin zijn er ook zoveel mooie dingen, gratis en voor niets te bekijken. Soms kruist het zomaar je pad.
Daar geniet ik eigenlijk nog het meeste van!