Tags

,

Vandaag viert de juf van Iris en Marin haar verjaardag. Iris en Marin zitten samen in een combinatieklas. Iris in groep 4 en Marin in groep 3.
Vorige week waren ze daar al volop mee bezig. In de gang van school werd ik meegetrokken om het verlanglijstje van juf te bekijken. Ze hadden al precies in hun hoofd wat ik moest kopen. Afwijken leek niet mogelijk.

Als er een juf jarig is, mag je in verkleedkleren naar school. Ik fietste dus vanmorgen met een prinses en een piraat over straat.
Wat het helemaal bijzonder voor ze maakt, is dat ze vandaag iets mogen doen. Een kunstje, een dansje, een goocheltruc…wat dan ook maar. Marin vond het maar lastig om iets te bedenken. ‘Waar ben ik nou goed in?’ vroeg ze me. Gek wordend van alle moppen die ik moest aanhoren, was ineens het idee geboren. Marin ging vandaag naar school met een moppentrommel vol moppen. Nu maar hopen dat ze de moppen ook kan onthouden. We hebben flink geoefend.
IMG_2506 (2)

‘Wat is groen en zegt steeds: ‘ik ben een appel, ik ben een appel!!’
‘Nou?’
‘Een gek peertje’.

Iris wilde een gedicht maken voor juf. Daar had ze wel wat hulp bij nodig, maar samen hebben we iets op papier kunnen zetten. Dat gedicht lag de hele week onder haar kussen. Ze stond er letterlijk mee op en ging er mee naar bed.

‘Mama ik ben wat later beneden hoor, moet nog even het gedicht oefenen…voor juf!’

Ik kan me de verjaardagen van juffen en meesters niet meer herinneren. Wat op zich apart is, ik weet nog heel veel van mijn schoolperiode. Verjaardagen van meesters en juffen kan ik niet naar bovenhalen.
Alleen die van mijn juf uit de eerste klas van de kleuterklas. Wat vond ik háár lief. Zo lief dat ik haar wel een cadeautje wilde geven. Hoe kreeg ik dat voor elkaar? Ik vertelde mijn moeder dat juf jarig morgen jarig was. Wel vreemd zonder briefje, maar we gingen toch samen iets uitzoeken. Het werd een groen beeldje van een kikker.
De volgende dag in de kring gaf ik haar dat. Verbazing op haar gezicht, terwijl ze het groene kikkertje op haar hand vasthield en toonde aan de klas. Natuurlijk kwam het wel uit…maar dat kikkertje had ze toch maar mooi van mij gekregen! Toen juf echt jarig was, zat ik in de kring met een kleurplaat in mijn hand. Die vond juf net zo mooi als de cadeautjes van de rest van de kinderen.
Dat heb je met je lieve juffen!
IMG_2503 (2)

Bij een leerkracht wil je je veilig voelen, gewaardeerd, jezelf kunnen zijn. Juffen en meesters zijn belangrijk voor kinderen. Dat wist ik natuurlijk wel, maar Iris en Marin benadrukten dat deze week volop.
Het is mooi om te zien dat ze zo hun best doen voor juf. De één met haar moppen en haar lach en de ander met een persoonlijk gedicht voor juf. Wat heeft ze er hard op geoefend om het netjes voor te kunnen lezen.

Je zal vandaag die juf maar zijn in groep 3 en 4. Middelpunt van de belangstelling.
Veel plezier juf! Maak er een onvergetelijke dag van.