Tags

, ,

Zaterdag was het mooi weer. De zon scheen uitbundig en samen met Marin was ik in de tuin. We waren bezig om de krans van zaden, die we net in de supermarkt gehaald hadden, op te hangen aan het vogelhuisje. Marin ging zitten op de picknicktafel en wachtte rustig af op de vogels.
IMG_2348
Heerlijk om zo onbezorgd in de tuin te zitten. De zon op je gezicht en de boel de boel laten. Nu ik meer uren werk, moet ik in een nieuw ritme komen. Niet alleen ik moet daar aan wennen, maar het hele gezin. Ondertussen moet er wel van alles gedaan worden. Huiswerk, overhoren, activiteiten op school, in de kerk en ga zo maar door. Allemaal leuke en nuttige dingen om te doen, maar het is ineens meer noodzaak om te plannen. Om zo nu en dan ook ‘nee’ te zeggen en te kiezen voor een avond thuis zijn. Soms overvallen de vragen me dan wel. ‘Krijg ik het wel allemaal af? Doe ik niet te weinig, had ik niet…..?’

Dit weekend was ik echter vrij en samen met Marin genoten we even van de zon en de rust. We keken samen, en vooral Marin, uit naar de vogels.

De vogels kwamen. In een zwerm vlogen een groot aantal spreeuwen onze kant op. Verrast gezicht bij Marin. Ze kwamen echter niet op de krans af, maar op de bessen die groeien in de magnoliaboom voor ons huis. Dat ging gepaard met heel wat gekwetter. De rust was weg, maar het waren geluiden waar we graag naar luisterden.
IMG_2384

Ineens was het schouwspel afgelopen. Zo abrupt als ze gekomen waren, zo abrupt gingen ze ook weer weg van de boom. Rust was weergekeerd.
Marin vond het mooi. Al was het wel jammer dat ze krans die zij had uitgezocht, links lieten liggen. ‘Daar komen wel weer andere vogels op af’ zei ik troostend.

Wij hadden onze krans wel opgehangen, maar de boom bood nog volop bessen. Ik blijf het wonderlijk vinden dat vogels altijd de weg vinden naar bessen en zaden.
Ik moest denken aan Matteus 6:26.

‘Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie Hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?’

Als God al zoveel zorg heeft voor de vogels, dan gaat Zijn zorg nog zoveel meer uit naar jou en naar mij. Hij weet wat wij nodig hebben.

“Kijk naar de vogels..”
Vooral als je druk bent, als zorgen over vaak kleine dingen, je leven van alledag overheersen! Kijken naar de vogels, leert je iets van Gods zorg te zien.

Zaterdag genoten wij van de vogels. We keken en zagen er niet één, niet twee, maar een magnoliaboom vol.