Tags

,

Regenpakken zijn nuttig, verder heb ik er weinig mee. Ze hangen in de schuur, aan een kapstok. Het is mijn poging om ze enigszins bij elkaar te houden en in geval van nood snel te kunnen pakken. Ja, er zijn ook handige tasjes voor. Als je ze koopt, zitten ze mooi ingepakt in een klein draagbaar tasje. Ik heb er altijd ruzie mee. Oftewel, ik heb niet de vaardigheid om een regenpak zo op te vouwen dat deze ook weer past in dat tasje.

Regenpakken zijn niet charmant, je zweet er in, ze stinken. Ze zijn echter wel onmisbaar voor iemand zonder rijbewijs. Voor die keren dat het regent, hoop ik dat ik niet misgrijp. Of, zoals vorig jaar, ineens ontdek dat muizen ook regenpakken lusten. Marin was erg verbaasd over de kunstige capuchon die er bengelde aan haar rode regenjas.

Inmiddels ben ik expert op het gebied van regenpakken. In sommige winkels hangen elk jaar standaard dezelfde merken, maar ik weet als geen ander hoe niet waterdicht ze zijn. Er zijn winkels waar ze heel duur zijn, dat vind ik dan weer jammer van het geld. Hoe vaak heb je nou echt een regenpak nodig?

De afgelopen tijd helaas…vaak.
Mijn trouwe zwarte regenjas, die manlief niet meer gebruikt, zit als een tent om mij heen. Al jaren houdt hij mij droog. Nogmaals, regenpakken zijn niet charmant. Meestal worstel ik me er in en dan blijkt de bui net weg te zijn. Kom ik aanfietsen op het schoolplein, kijken ze je meewarig aan. ‘Regende het?’ ‘Nee, ik trok hem voor de grap aan, zit zo fijn, staat zo leuk!’

Maar goed…Zahra moest toch écht een nieuwe hebben. De winkel waar ik ze altijd koop (die van die bekende rookworsten), was aan het herinrichten ‘Ja waar zijn de regenpakken gebleven?’ zei een medewerker en ze ging op weg om dat aan haar collega te vragen. Die was druk bezig met herinrichten en een babbel met een andere medewerker. Mijn humeur begon te dalen. ‘Tja…we weten het even niet. Ik denk dat ze in die stelling horen’ zei ze zo lief mogelijk en wijzende naar de lege stelling achter mij. ‘Ja ziet u…we zijn aan het herinrichten.’ Buiten regent het al dagen, maar de winkel van de rookworsten heeft de stelling met regenkleding nog niet ingericht.
Zucht.
IMG_2263
De ANWB had korting op de regenpakken. Dus met Zahra daar naar binnen. ‘Nee mevrouw, we hebben geen regenkleding voor kinderen’ en de jongeman lachte er ook nog vriendelijk bij. ‘Fietsen kinderen niet?!!!’ vroeg ik ietwat geïrriteerd.
‘Kom, we gaan naar huis!’ zei ik. De zon scheen toch inmiddels weer.

Gisteren uiteindelijk het regenpak kunnen scoren voor Zahra. Marin wees me er even op dat een Jip-en-Janneke regenpak nu echt niet meer cool is voor haar. Kinderachtig zelfs! Met de aangevreten capuchon nog in mijn achterhoofd, ook voor haar één aangeschaft. Roze en met sterren.

Vanmorgen regende het weer. ‘Ik vind de regen niet meer leuk’ mopperde ik op mijn fiets. Iris beaamde het meteen. Het valt ook niet mee om met je iets te kleine fiets een eind door de regen te fietsen. Marin vond het geweldig, want nu kon ze gelijk haar nieuwe regenpak aan. Aron wees me erop dat regen ook goed is. ‘De planten zijn er blij mee!’ zei hij wijs.

Mijn drie bikkels, fietsend door de regen. Trots ben ik op ze!
Ach en gehuld in je regenjas, word je ook niet nat!

Toch hoop ik dat morgen weer heerlijk de zon gaat schijnen.