Tags

, ,

Morgen is de musical. Zahra neemt afscheid van de basisschool. De eerste in ons gezin en ongemerkt geeft me dat een vreemd gevoel.

Ik heb het nooit erg gevonden als de kinderen voor het eerst naar school gingen. Ik was geen moeder die huilend het plein afliep. Als zij op school waren, had ik tijd voor de andere kinderen en ik genoot van de verhalen als ze enthousiast van school kwamen.

Toen Marin als laatste in de rij naar school ging, gaf dat ook een gevoel van vrijheid. Van rust en tijd voor mezelf. Voor gewoon koffie kunnen drinken, zonder gestoord te worden door een volle luier of een snottebel op je schone witte broek. Om tussen de middag naar de markt te gaan, zonder rekening te houden met middagslaapjes.
Natuurlijk vond ik het ook wel érg leuk als ze een dagje vrij was. Als we gezellig samen de boodschappen deden, babbelend meisje in de winkelkar.

2014 juni blog 002

Morgen neemt Zahra afscheid en volgt de stap naar de brugklas. Hoe zou het gaan? Hoe anders gaat het worden? Ik weet zeker dat het wel gaat lukken, maar toch…
Dat blonde kleine meisje dat kwetterend en zingend de basisschool doorliep, met alle ups en downs, maar ook met haar eigen wil. Die dochter van me die zo heerlijk kan mopperen als ze geen zin heeft, maar ook gevoelig is als iets haar heel diep raakt.

Lieve meid, wat ben ik trots op je.
Zeg ik je dat wel genoeg?

Morgen neemt ze afscheid van de basisschool.
Nieuwe stap in ons gezin, nieuwe stap vooral voor haar!