Tags

,

Afgelopen zaterdag gezellig uit geweest met mijn vriendin. Deventer vormt daarbij een makkelijk trefpunt om elkaar te ontmoeten. Zonder de kinderen en echtgenoten, gewoon wij samen. Moment van bijpraten, van gezellig winkelen en dingen meemaken die wij alleen maar kunnen meemaken. Als afsluiting lekker eten bij ons favoriete restaurant.

We kennen elkaar bijna 22 jaar. We kwamen bij elkaar in de klas in Havo 4 en vanaf dag één is er een klik. Vanaf toen waren wij onafscheidelijk. Zelfs op de reünie van een paar jaar terug, herkenden veel leraren ons niet meteen. Tenzij we weer naast elkaar stonden, dan herkenden ze ons meteen.
Daarna samen de Hbo-v gedaan. We hebben in die periode in een groen schrift alles bijgehouden wat we meemaakten. Om de beurt schreven we de gebeurtenissen van een week op. Hilarische voorvallen, waar ik ook wel weer een blog vol over kan schrijven. Verdrietige momenten, waar ik tussen de regels door lees hoeveel we aan elkaar hadden.
Heel bijzonder boekje.

Nu zijn we getrouwd, hebben beiden een gezin van vier kinderen en beiden werkzaam in de zorg. Het is nu echt plannen met de agenda om elkaar te zien. Soms mis ik het wel dat ik niet zomaar even kan komen koffiedrinken. Dat de afstand maakt dat we elkaar minder kunnen zien.

Toch wordt de vriendschap er niet minder door. Dat bewijst een dag als zaterdag maar weer. We gaan verder waar we gebleven zijn.
We herkennen elkaars blik als we op een terras de mensen nakijken, we snappen de diepere betekenissen van verhalen die we vertellen. Onze gedachten, onze twijfels en ons geloof. Er is ruimte voor onbedaarlijk lachen en niet meer bijkomen. Er is ruimte voor stampvoeten en tranen. Ik hoef me niet anders voor te doen, ik hoef niet ideaal te zijn.
Dat is toch wat vriendschap is?

Ik ben blij met je, lieve vriendin van me!
Zo’n bijzondere vriendschap, zou ik iedereen gunnen.

En ja… ik ga misschien ook maar eens wat voorvallen beschrijven. In de hoop dat de lezer de humor er ook van in ziet. Ik beloof dat ik de erg gênante gebeurtenissen achterwege zal laten, er zijn dingen die we maar tussen ons moeten houden.